Éttermi blogolás tippek – miről írj?

Éttermi blog

Egy mai trendi étterem már nem létezhet weboldal nélkül, de weboldaladnak nem csak az általános információkat kell tartalmaznia. Gondolj itt az étlapodra, elérhetőségeidre, ésatöbbi.

vendégszerző szolgáltatás

Érdemes folyamatosan frissülő tartalommal megtölteni az oldalad. Rendszeres és minőségi blogbejegyzésekkel könnyedén kitudsz alakítani egy hűséges vendégkört.

Nem is beszélve arról, hogy keresőoptimalizálási szempontból is sokat segít, vagyis a Google-ből is lényegesen több látogatót szerezhetsz, mint a nem blogoló konkurenseid.

A nagy kérdés: mégis miről írj?

Íme 4 téma tipp az éttermi blogodhoz.

Mutasd meg, hogy te más vagy, mint a többiek

Írj blogot az éttermed különleges oldaláról. Csak magyarországi vagy egyéb más, jól behatárolható helyről származó alapanyagokat használtok fel? Különleges, egyedi hangulatot teremtetsz meg a vendégeidnek?

Mindegy miben vagy más, mint a többi étterem, csak az a fontos, hogy erről ne csak te tudj. Ismertesd meg minden emberrel, minden olvasóddal! Tűnj ki a tömegből! Használj videókat és képeket is a bejegyzéseidben.

Recepteket is posztolhatsz

Emberek tízezrei keresnek itthon nap, mint nap recepteket, hogy kitalálják mit főzzenek. Írj pár olyan receptet, amiket éttermedben is lehet fogyasztani. Tudjuk nagyon jól, hogy másképp mozog egy profi séf a konyhában, mint egy átlagos háziasszony.

Tedd közzé azokat a konyhai technikákat és trükköket, amiket a mindennapjaid során szívesen alkalmaztok a konyhában! Ezzel nem csak követőket szerzel az éttermednek, de ha mindig ott vagy az emberek fejében, akkor a követők előbb-utóbb a vendégeid is lesznek egyben.

Mutasd be a csapatodat

Mutasd be az embereknek, hogy ki dolgozik veled. Írj az összes alkalmazottról egy pár sort, hogy mivel foglalkoznak az éttermeden belül, milyen erősségeik vannak, miért pont velük dolgozol együtt. Tegyél ki hangulatos “éleetképeket” is a munkafolyamatokról. És kérlek, NE mobillal fotózz, hanem egy rendes digitális géppel… legyél igényes, kifizetődik.

Az emberek kíváncsiak az ilyen kis információkra is, meglepően nagy bizalmat tudsz kiépíteni az olvasók körében, akikből új és visszatérő vendégek lesznek.

Jóféle program lesz a közelben? Tedd ki azt is!

Jeleníts, jelentess meg mindent, ami hírértékkel szolgálhatnak a vendégeidnek. Egy új munkatárs belépése a „kötelékbe”, technológiai fejlesztés leírása, aktuális akciók, rendezvények, helyi programok, fesztiválok a közelben, a lista végeláthatatlan. Légy büszke minden kisebb vagy nagyobb sikerre és ezt tudasd a követőiddel is.

Mindegy milyen témában írsz blogot, a lehetőségeid korlátlanok, csak a képzeleted szabhat határt.

Egy dolog viszont számít: a saját, egyéni stílusodat mindig vidd bele – ettől lesz különleges és hasznos a tartalmad!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.