Online szállásmarketing: a fotók és képek jelentősége

szállásmarketing képek

A képek és fotók mindinkább teret nyernek a látogatók vélemény nyilvánításában. A képek jelentősége ezen persze jóval túlmutat. A Hotel-newsroom.de elemzése szerint már öt éve is 750 ezer Twitter bejegyzésből 270 ezer volt a képmegosztások száma és a képek aránya azóta is folyamatosan emelkedik.

vendégszerző szolgáltatás

A megosztott képek nagy része természetesen olyan saját fotó, amelyeken a fotós számára valamiért fontos tárgyak, pillanatnyi életérzések, helyszínek, épületek, ételek, és személyek szerepelnek.

Ahogy a mobileszközök terjednek, úgy terjednek a fotómegosztó alkalmazások is. Ide tartozik az Instagram, amelyet a Facebook mintegy 1 milliárd dollárért vásárolt meg.

Az interneten megosztásra kerülő tartalmak közül a videók mellett a képek/fotók a legsikeresebbek, hiszen “egy kép többet mond ezer szónál“, ráadásul gyorsabban osztható meg, mint egy hosszasan írt bejegyzés. A pillanat megörökítésétől számítva néhány másodpercen belül máris több ezren láthatják képeinket az weben.

A videók a képeknél annyival tudnak többet, hogy bár nagyobb energiabefektetést igényelnek, mégis több érzékszervünkre vannak hatással.

Az, hogy a képmegosztás ennyire sikeres lett, nem csak a Facebook-nak és a Instagramnak köszönhető, hanem a Pinterest-nek is, és ebből húzhat hasznot számos szálláshely, beleértve a szállodákat is.

Túl sok mindenre nincs is szükség: minőségi fotókra, jól beállított képekre.

A lehetőségek korlátlanok: profi képek mellett mobilos felvételekig mindent megoszthatunk.

Hiba: hiányzíik a vízjel / logó!
Hiba: hiányzik a vízjel / logó!

Ne maradj ki belőle!

  • Készíts igényes fotókat, képeket, infógrafikákat, és lásd el saját logóddal, mert így minden egyes megosztás a saját brand-edet fogja erősíteni. A szebb képeket lásd el © karakterrel is, és írd mellé, hogy “minden jog fenntartva!”.
  • A vendégeidet is ösztönözd arra, hogy saját képeket készítsenek! Nincs is szebb, és visszatérésre csábítóbb emlék, mint egy érzelmes családi fotó, vagy egy olyan kép, amikor éppen a család szeme-fénye játszik a játéksarokban a többi gyerekkel.
  • Publikálás előtt vizsgáld meg, hogy nincs-e a képek között szerzői jogvédett tartalom. Bár számos képet lehet szabadon felhasználni, vigyázzunk, mert a konkurensek árgus szemekkel figyelnek!
  • Design hotelek esetében használjuk inkább a Pinterest-et, míg pillanatnyi élmények megosztására alkalmasabb a Facebook, vagy az Instagram.
  • Ne szégyelljük megkérni a személyzetet is a képek készítésére, hiszen közös érdek, hogy a szálloda minél ismertebb és népszerűbb legyen.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.